Podľa Bútoru je korupčné správanie nehorázne

29.11.2003 Celý región

Korupčné správanie sa poslanca Národnej rady SR Gabriela K. a riaditeľa úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milana M. je podľa Martina Bútoru \"nehorá...
Korupčné správanie sa poslanca Národnej rady SR Gabriela K. a riaditeľa úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milana M. je podľa Martina Bútoru \"nehorázne, odsúdeniahodné a tak bijúce do očí, že je nemožné ho rozumne vysvetliť\".

Bývalý veľvyslanec Slovenska v USA a čestný prezident Inštitútu pre verejné otázky (IVO) v Prešove k tomuto prípadu 27. novembra ďalej povedal, že na druhej strane vysiela pozitívne signály do zahraničia o Slovensku.
Slovensko čaká na to, aby intenzívnejšie platili základné hodnotové kritériá práva a spravodlivosti a odhalenie prípadu je krokom na tejto ceste.
Témy boja proti korupcii a klientelizmu patrili podľa Bútoru k tým, na ktoré viedol najčastejšie diskusie počas štyriapolročného pôsobenia v USA. \"Svet zaujíma ako sa s týmto problémom vieme vysporiadať, \" poznamenal.
Bútora vystúpil v Prešove s prednáškou na tému Získavanie spojencov: Slovensko a Amerika očami veľvyslanca SR v USA v rokoch 1999-2003 v rámci dlhodobého cyklu diskusných večerov tzv. jour-fixe organizovaných miestnou kanceláriou Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku. Okrem tohto diskutoval s gymnazistami v Lipanoch, okres Sabinov.

(jj)
 

Vyberte región